İSTANBUL / TUZLA - EVLİYA ÇELEBİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Mrt

Okulumuzdaki Spoken Cafemizde öğrencilerimiz ''AKIL OYUNLARI'' ile birlikte eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Mrt

Önder'in düzenlemiş olduğu gezimizde Ayasofya'da kıldığımız ikindi namazının ardından Beşirağa Medresesi'ndeki iftar programına katıldık. Destekleri için Tihmendere ve Tuzla Belediyesi'ne davetleri için Önder'e teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan ayının bir yönüde birleştirici olmasdır. Dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Evliya Çelebi İmam Hatip Lisesi olarak" Her sınıfın bir ramazan kolisi olsun "yardım kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz.

Mrt

18 Mart ''Çanakkale Zaferi'' münasebetiyle okulumuz öğretmenlerinden Yasemin Toprak ve Selma Karakoç'un okulumuz öğrencileri ile hazırladığı program. Çanakkale'de vatanı kurtarmak uğruna mücadele eden ve şehit olan tüm ecdadımızın ruhu şad olsun.

Mrt

Dr. Şerif Keskinoğlu hocamızı  Mehmet Akif Ersoy ve Asım'ın Nesli konulu semineriyle Okulumuzda misafir ettik. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

Tuzla Belediyesi'nin her yıl yaptığı okul iftar buluşmaları bu sene de devam ediyor. Velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte yapmış olduğumuz iftar programı için Tuzla Belediyesi'ne şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

Zihnimizin %90’ını oluşturan bilinçaltımızda huşû içinde ve tam manasıyla namaz kılabilmek için namazı bütün kural ve yönleriyle bilinçaltımıza yerleştirmemiz oldukça önemlidir. Eğer bilinçaltımıza namazı hakkıyla kavratamazsak, namazı mükemmel bir şekilde kılamayız ve namazı kılma esnasında bilincimiz (düşünce) farklı şeylerle meşgul olmaya başlar.

İnsanı tanımak ve namazda huşûyu yakalayabilmek için bilinçaltında kayıtlı bilgilerin önemi yadsınamaz.Ramazan ayında bu kitabı öğrencilerimizle birlikte okuyarak namazlarımızı daha da huşu ile kalabilmeyi hedefliyoruz.

Mrt

Edebiyat Kulübü ve Değerler Kulübünün ortak çalışması olarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü günü münasebetiyle Edirnekapı bulunan Mehmet Akif Ersoy mezarı ziyaret edildi. Ziyaret edilen yerler: Mehmet Akif Ersoy mezarı, Kıbrıs Şehidi Cengiz Topel mezarı, Eyüp Sultan Hazretleri

Mrt

Değerler Kulübü öğretmeni ve 9/B sınıfı Üsküdar'a gezi düzenledi. Ziyaret edilen yerler: Üsküdar Sahil, Çengelköy Tarihi Çınaraltı, Hz. Mahmud Hüdayi.

Mrt

“Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.” Diyerek bitirdi sözlerini Mehmet Akif bu sözler bir ulusun ebedi marşı oldu. Ey Türk evladı “Korkma” senin bayrağın asla sönmeyecek.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası öğrenci temsilcimiz Saliha Koç ve okulumuz öğrencileri tarafından düzenlenen bir sempozyum ile kutlandı.Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde Esma Nur Erdoğan Zulmu Alkışlayamam adlı şiiri seslendirdi.

Mrt

Sınıflar arası ''RAMAZAN'' temalı pano yarışması yapıldı.

Mrt

Ramazan ayı için okulumuzu süsledik.İlk gün iftarlıklarımız ve sınıf hatim listelerimiz hazırdır.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

Yeşilay, resmî ismiyle Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklar ile mücadele eden ve zararlı alışkanlıklardan toplumun korunması için çalışan sivil toplum kuruluşudur. Kamu yararına çalışan dernekler arasında yer alır. Okulumuzda öğrenci temsilcimiz Saliha Koç ile birlikte Yeşil Ay haftasının önemine binaen pek cok etkinlik ve aktiviteler sayesinde sağlıklı yaşamın önemi vurgulanmıştır.